Amandas tur

Amanda är min andra dotter som föddes på nationaldagen 2001:)
Hon har inte alls det brinnande intresset för hästar som jag och Elina har, men intresse finns iaf.
Amanda har följt med till stallet sen hon var bebis, men trots det så var hon livrädd för hästarna. Det gick bra att vara inne i stallet så länge ingen häst fanns där. Det räckte att en häst var inne i sin box för att få henne att skrikandes springa ut ur stallet och sen vägra gå in. Så oftast var hon utanför och lekte.
Hästskräcken gick över när jag började rida Batte och Amanda var väl sju år då. Hon älskade att få borsta och även rida han. Trots hans bakgrund som avkastarkung så var han ändå klok och snäll med barn.
Amanda och Batte April 2009
 
Amanda och Batte Augusti 2009
 
Samtidigt hade vi ju också Elinas ponny Pandora som Amanda fick rida på ibland:) Favoriten var dock Batte för han var mer lyhörd än Pandora som gärna stod still om hon fick:D
Hittade lite roliga klipp från när Amanda rider Pandora. Tur hon har en sån snäll och duktig storasyster som hjälper till:)
Det är viktigt med planering av ridvägarna:) Sen var det visst lite trångt på ridbanan? :D
 
Här går det för fort tycker Amanda:D Grymt snäll hon var Pandora!
 
Här kommer en till film när Elina lär Amanda tränsa och sadla av Pandora. Inte lätt att vara liten och än en gång vilken snäll toppen ponny hon var Pandora. Saknar henne jättemycket!
 
När Amanda fyllde åtta år fick hon Frodo i present. Han var ju bara ett år så det blev grundläggande hästhantering dom första åren för Amanda. Dessutom var han ju hingst till han var tre så det blev verkligen en ordentlig hästhantering och säkerhet där i kring hon fick:)
Att få åka bob bakom Frodo var en riktig höjdare:)
Sen blev han ju inkörd och det var också roligt att få åka vagn och sen få prova på att köra själv.
Nu är han inriden och såklart har Amanda fått vara med och rida från början. Nu håller jag tummarna för att hästintresset inte ska försvinna helt och att dom ska komma igång och träna mer seriöst:)